Meditatie docent

Mindfulness Training

Een brein dat continu aan staat. Verdwalen in gedachtes over het verleden of de toekomst naast de drukte en stress van het dagelijks leven.

Voor de zoveelste keer vastlopen door je eigen onbewuste gedachten en gedragspatronen. Herken je dit? Dan kan mindfulness training jouw leven echt verrijken.

De voordelen van mindfulness

Tegenwoordig komen er veel academische onderzoeken naar voren op het gebied van neurowetenschappen en psychologie die de positieve voordelen van mindfulness & meditatie bewijzen.

Deze onderzoeken tonen aan dat mindfulness erg helend kan zijn voor mensen die veel stress ervaren. Daarnaast heeft mindfulness ook een bevorderend effect op diens gezondheid. In veel gevallen verbeterd mindfulness training het gevoel van welzijn, andere prestaties & relaties met anderen doordat men meer verbinding ervaart.

Meditatie docent

MBSR-CT Programma

Hoe ga ik jou helpen?

Ervaar jij klachten zoals stress & angst? Dan is het MBSR-CT programma ideaal om jou van jouw klachten af te helpen. Maar wat is het MBSR-CT programma precies?

Het MBSR-CT programma staat voor ‘Mindfulness based stress reduction and cognitive therapy’. In dit programma draai je 8 weken mee. Hierin zitten 8 lesdagen bij inbegrepen van ongeveer 2.5 uur per sessie en één stilte dag. 

Daarnaast krijg je zowel een werkboek als audiobestanden mee om thuis te oefenen. 

De thema's van MBSR-CT Programma

Weekplanning & Thema's

Week 1

In de eerste les gaan we het uitgebreid hebben over de automatische piloot. We bespreken de negatieve effecten van jouw leven leiden op deze automatische stand en we bespreken hoe je dit kunt doorbreken

Week 2

Het thema van de tweede week is het omgaan met hindernissen en obstakels

Week 3

De derde week staat helemaal in het teken van bewust worden van jouw ademhaling. Dit geeft ontzettend veel rust en je zult de ontspannen effecten gegarandeerd voelen in de les. Uiteraard gaan we dit samen oefenen. 

Week 4

Tijdens de les van week vier gaan we dieper in op stress. 

Week 5

In deze les gaan we het hebben over uitdagingen bewust beantwoorden. 

Week 6

Het thema van les zes is: gedachten zijn geen feiten.

Week 7

Zelfzorg is het thema van week zeven. 

Week 8

Tijdens les acht gaan we het hebben over de integratie van mindfulness. 

Week 9

We sluiten de laatste les af met een stilte dag. 

Laat mij jou helpen

Slechts €444 | 9 weken lang 2.5 uur sessie

Meld je nu aan voor een vrijblijvend gesprek als je:

Mindfulness trainer Agnes