Soms, ben je er even helemaal klaar mee. Al die ballen omhoog houden, emotionele uitbarstingen uit het niets, bepaalde niet helpende patronen die je doelen en dromen in de weg zitten… Maar gelukkig zijn er heel veel hulpmiddelen die jij kan inzetten om jouw leven te veranderen, zoals het werken met affirmaties!

Vier handige tips die jou kunnen helpen!

Maar… niet elke aanpak is even effectief. Om te voorkomen dat jij straks zonder gevoel wat random zinnetjes opschrijft en vervolgens denkt “Dit werkt niet!”, heb ik een volledige podcast aflevering opgenomen over het werken met affirmaties. In deze blog deel ik vier belangrijke punten:

1. Onderzoek waar je bent en waar je heen wilt. Als je dit helder hebt, zoek affirmaties die bij je gewenste realiteit passen en herformuleer ze naar eigen wens. Eventueel kan je ze ook zelf opnemen. De nieuwe overtuigingen horen in je eigen stem, schijnt een positief effect te hebben op het succes van werken met affirmaties.

2. Maak de affirmaties niet te lang. Formuleer ze kort & bondig zodat je ze makkelijker kunt onthouden en dus vaker kan herhalen. Herhaling = de sleutel naar succes.

3. Ontdek waar je weerstand ligt en doe dan het schaduwwerk wat hier achter ligt. Het is heel leuk om positief bezig te zijn met het creëren van een nieuwe werkelijkheid, maar de echte groei en heling vindt vaak erachter plaats. Pas wanneer je daar aandacht aan besteed, zal je waarschijnlijk het meeste succes ervaren met het veranderen van je leven/mindset. Dus onthoud, affirmaties werken niet als een of andere magische pil waardoor je meteen in je gewenste realiteit hebt. Dus baal niet als je niet meteen verschil merkt. Waarschijnlijk zitten er bepaalde overtuigingen en (negatieve) affirmaties al jaren in je hoofd. Het kan wat tijd en energie kosten om deze oude overtuigingen, te vervangen met positieve overtuigingen. Geef jezelf de tijd om te ontdekken welke overtuigingen jij wilt loslaten en om te helen van de lading energie die hier waarschijnlijk achter zit.

4. Handel vanuit je nieuwe positieve overtuiging die jij hebt bekrachtigd met je gekozen affirmaties. Soms zijn we heel veel bezig met denken en dromen, maar er is ook tijd voor actie. Uiteindelijk mogen we nieuwe ervaringen gaan opdoen en deze koppelen aan onze nieuwe overtuigingen zodat ons onderbewustzijn het ook steeds meer gaat geloven!

Wil je meer informatie horen en voorbeelden met betrekking tot deze tips, luister dan hier naar episode 2 van Heal your mind, body & spirit waarin ik 7 tips geef over het werken met affirmaties! Mocht je een bepaald onderwerp interessant vinden, stuur mij een berichtje via instagram en wie weet behandel ik het in een volgende aflevering!

Liefs, Agnes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *