Minder stress, burn-out klachten en meer rust?

Over Agnes van Lingen

Mindfulness, meditatie, retraites en coaching voor vrouwen

Van zelf diep in de put naar andere vrouwen helpen en inspireren om in hun kracht te staan.  Het is een nodige transformatie om meer licht in deze wereld te brengen… Nieuwsgierig naar mijn verhaal? Lees hieronder verder.

Minder stress, burn-out klachten en meer rust?

Mijn Verhaal

Agnes van Lingen

Allemaal leuk en aardig zo’n website, maar wie ben ik? Mijn naam is Agnes van Lingen. Ik ben opgegroeid op het platteland in de provincie Groningen. Mijn familie bestaat voornamelijk uit ontzettend nuchtere mensen en dan heb je mij, de jonge vrouw die het liefste praat over persoonlijke groei, heling, laagjes in onszelf ontdekken, et cetera. 

Toen ik nog op de basisschool zat heb ik de overtuiging gekregen dat ik niet goed genoeg was zoals ik was. Ik was te zwaar, onzeker en ongelukkig. Dit is verder ontwikkeld in mijn puberjaren naar eetproblematiek en ik kreeg ook de diagnose depressie. Ik was elke dag continu in gevecht met mijzelf, maar probeerde dit zoveel mogelijk voor de buitenwereld te verbergen. Toch kon ik ergens niet geloven dat dit het leven was, er moest meer mogelijk zijn dan dit. 

Door middel van therapie kwam ik er gelukkig weer bovenop en zo begon mijn journey naar zelfontwikkeling en zelfcompassie. Hoe kon ik beter met mijn angsten, negatieve gedachtes en onzekerheden omgaan? Wat begon als interesse voor mijzelf (documentaires en boeken) transformeerde naar de vraag hoe ik andere vrouwen kon helpen. Om dit te kunnen verwezenlijken ben ik begonnen met een meditatie docent opleiding, heb ik een mindfulness opleiding voor trainers afgerond én cursussen rondom het werken met cacao ceremonies. Maar nu loop ik in dit verhaal op de zaken vooruit… 

 

"Ik heb ervaren hoe het is om uit balans te zijn. Dat is dé reden waarom MBS Alignment bestaat. Om jou meer balans en plezier in het leven te geven."

Eerst besloot ik Social Work te studeren om meer te leren over onderwerpen als psychologie en mentale gezondheid. Ik merkte al snel dat ik beter in mijn vel zat als ik goed voor mijn lichaam en geest aan het zorgen was. Voor mijn geest was therapie, schrijven, mediteren en lezen erg belangrijk. Maar ook mijn slaapkwaliteit, voeding en beweging had enorm veel impact op mijn geestelijke gezondheid. Alles is met elkaar verbonden.

Gezondheid, maar ook plezier hebben zijn twee kernwaarden voor mij. Uit ervaring weet ik dat een quick fix niet de oplossing is als het over je lichaam of gezondheid gaat. Daarom vind ik het ontzettend leuk om vrouwen te kunnen begeleiden naar duurzame leefstijl verandering waardoor hun zelfvertrouwen en zelfliefde wordt vergroot. 

Toch zit er nog een groot verschil tussen de kennis hebben en de kennis toepassen in jouw dagelijks leven. Hier ben ik zelf ook meerdere keren tegenaan gelopen in mijn journey. Ik was ontzettend druk met mijn opleiding(en), maar werkte ondertussen ook als begeleider op een begeleid wonen locatie voor jongeren met psychische-, ontwikkelings- en gedragsproblematiek. Hoewel ik wist hoe belangrijk het is om tijd voor mezelf te nemen, ging ik toch mee met de snelheid van de samenleving waardoor ik weer meer last begon te krijgen van stress, paniek aanvallen en een verslechterde relatie met mezelf. 

Hierdoor ben ik uiteindelijk bij mindfulness gekomen. De boeddhistische wijsheden, gecombineerd met psychotherapie, klikte voor mij. Tijdens de opleiding om trainer te worden, ervaarde ik hoeveel plezier het mij gaf om met andere vrouwen in verbinding te zijn en om iets te kunnen geven vanuit passie. 

Zoals je kunt lezen, heb ik ervaren hoe het is om uit balans te zijn, op meerdere momenten in het leven. Dat is dé reden dat ik MBS Alignment heb opgericht. Alle tools die mij hebben geholpen, wil ik hier doorgeven aan jou. Want ook jij verdient het om de meest gelukkige én gezondste versie van jezelf te zijn. Become the best version of you, for yourself.

Liefs Agnes

Mindfulness voor minder stress

"Healing may not be so much about getting better, as about letting go of everything that isn't you: all the expectations, all of the beliefs, and becoming who you are." - Rachel Naomi Remen

Mindfulness trainer Agnes

Klaar voor transformatie?

Breng jouw hoofd, lichaam & geest weer in balans

MBS Alignment is ontwikkeld om vrouwen te helpen om beter in contact te komen met zichzelf en hun lichaam. Dit kunnen we bereiken met mindfulnesstraining, leefstijl coaching en meditatie begeleiding. Verschillende trajecten voor je mind, body & spirit. Neem contact met mij op als jij klaar bent voor verandering

Mijn Diensten

DRIE MANIEREN HOE IK JOU KAN HELPEN!

Mindfulness Training

Het MBSR-CT programma is een 8-weekse training waarin jij duikt in de wereld van mindfulness en kennis maakt met cognitieve gedragstherapie voor meer geluk, minder stress en meer grip op het leven.

Gezonde voeding

Leefstijl Coaching

Dit traject past perfect bij jou als jij een hulpvraag hebt op leefstijl gebieden zoals slaap, voeding, beweging & stress. MBS Alignment coacht jou graag naar de meest gezonde & gelukkigste versie van jezelf.

Meditatie Begeleiding

In de meditatie sessies, coach ik jou naar een diepere verbinding en verbeterde relatie met jezelf. We werken met verschillende thema's doormiddel van oefeningen, reflectie vragen & meditaties.